کاشت گل های پیازی

رضا مومنی سه شنبه 27 آذر 1397 - 12:42
کاشت گل های پیازی

این گیاهان عموما بواسطه گل های زیبا که غالبا درشت و با اشکال مخصوص بخود آن هاست و همچنین رنگهای زنده و جالب، مورد توجه خاص دوستداران گل می باشند. پیازها با توجه به زمان گل دهی به چهار دسته تقسیم می شوند: پیاز بهاره، پیاز تابستانه، پیاز پائیزه و زمستانه.

زمان کاشت گلهای پیازی : اواخر پائیز و اوایل زمستان متداول ترین زمان کاشت گل های پیازی است که در فصل بهار می توان شاهد گل دادن آن بود.

از جمله گلهای پیازی بهاری می توان به نرگس، لاله و گلهای پیازی سنبل اشاره کرد.

دسته دوم، پیاز تابستانه است، زمان کاشت آنها فصل بهار است و می توان در تابستان گل دادن آنها را شاهد بود. گلایل، سوسن، مریم، اختر، کوکب و گل شیپوری در این گروه قرار دارند

دسته سوم این گل ها مانند آلاله، زعفران پیاز پائیزه دارند. فصل کاشت آنها اوایل تابستان است و در پائیز گل می دهند. پیاز زمستانه را نیز در فصل پائیز می کارند تا زمستان گل بدهد مانند زعفران زینتی.

پیاز بعضی از این گل ها مانند نرگس و سنبل را می توان روی ظرف مخصوص که بجای خاک، آب در آن ها می ریزند سبز کرده و از گلشان برای تزئین اتاق ها و سالن ها و غیره استفاده نمود. هر چند مراحل کاشت پیاز گل بسیار ساده است، رعایت برخی نکات شما را مطمئن می کند که باغچه پر گل و زیبایی خواهید

هر پیازی برای کاشت در باغچه مناسب نیست؛ باید پیازهای گل با کیفیت را برای کاشت انتخاب کنید، پیازهایی که هم گوشتی باشند و هم سفت و سنگین برای کاشت بهترین انتخاب هستند؛ از پیاز گل نرم و له شده دوری کنید.

در انتخاب پیاز گل این نکته را به خاطر داشته باشید که هر چه بزرگتر باشد، بهتر است. هر چه پیاز گل درشت تر و قوی تر باشد گلی که سبز خواهد شد بلندتر و نیرومند تر خواهد بود.

همچنین پیاز مخصوص باغچه غیر از پیازی است که در گلدان می کارند . پیازهای گلدانی باید طبیعتا پیش رس باشد و قبلا اعمالی روی آن انجام داده باشند.

کاشت گلهای پیازی باغچه :

انتخاب محل مناسب برای کاشت گل های پیازی یکی از انتخاب هایی است که آینده باغچه شما به آن بستگی خواهد داشت. پیش از توجه به زیبایی و چیدمان گل ها بهتر است میزان تابش نور را در نظر بگیرید.

بیشتر گل های پیازی به فضایی نیاز دارند که حداقل ۶ ساعت در طول روز تابش مستقیم آفتاب داشته باشد و البته کیفیت خاک هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

نحوه کاشت گلهای پیازی در گلدان:

تهیه گلدان های گل برای تزئین سالن ها و اتاق ها و دفاتر کار با گیاهان سوخ دار از آسانترین و معمولی ترین گلهای گلدانی است. پیاز گیاهان را به نسبت درشتی و ریزی در هر گلدان یک تا چهار دانه باید کاشت . مثلا برای هر گلدان ۱۰ سانتیمتری یک عدد پیاز سنبل، سه تا چهار پیاز نرگس و یک تا چهار دانه پیاز لاله بسته نوع آن می کارند .

قبل از آنکه در گلدان ها خاک بریزند ، باید سوراخ ته گلدان را با چند تکه تیله شکسته یا شن درشت پوشاند تا آب زائد به آسانی از ته گلدان خارج شود.

سپس با مخلوطی از پیتماس یا خاک برگ پوسیده و کود دامی پوسیده و شن که قبلا حاضر کرده اید گلدان ها را تا نیمه خاک گیری کرده با دست خاک را فشرده صاف کنید و پیاز را روی خاک قرار داده روی آن و اطرافش را تا یک سانتیمتر به لبه گلدان مانده خاک ریخته به آرامی بفشارید، آنگاه گلدان ها را آب بدهید.

انتخاب عمق کاشت

پیدا کردن عمق درست برای کاشت پیاز گل گمراه کننده است، به خصوص اگر تجربه زیادی در کاشت گل پیازی نداشته باشید. لازم نیست زیاد سخت بگیرید، گودالی که برای کاشت پیازها در نظر میگیرید باید بین دو تا سه برابر طول پیاز عمق داشته باشد.

به عنوان مثال اگر قد پیاز شما حدود هفت سانتیمتر است باید گودالی با عمق پانزده تا بیست سانتیمتر حفر کنید. سپس پیاز را طوری در گودال قرار دهید که سمت جوانه ها رو به بالا قرار بگیرد.

بیشتر پیازهای گل یک سر وته مشخص دارند، و این قانون ساده کاشت گل ها را آسان میکند. اگر پیاز گل شما قسمت بالایی را ندارد، آنها را طوری در خاک قرار دهید که سمت ریشه رو به پایین قرار بگیرد.

بیشتر پیازها به خاک سبک با مواد طبیعی بالا نیاز دارند؛ خاکی که به خوبی با کمپوست مخلوط شده باشد. بنابراین هیچوقت پیاز گل را در خاک سنگین و شخم نزده و خیس باغچه نکارید.

آبیاری

برای کسانی که در کاشت گیاهان پیازی کم تجربه هستند؛ میزان آبیاری صحیح پیازها پیچیده و سخت به نظر میرسد. پیاز گل ها پس از کاشت باید به خوبی آبیاری شوند تا در خاک ریشه بدواند و مستحکم شود.

سعی کنید در اولین آبیاری پس از کاشت، گیاه را پر فشار آبیاری کنید تا هوای محبوس بین خاک از بین برود؛ این هوا میتواند باعث خشک شدن گل پیاز شود.

یکی از خواص جالب گل های پیازی، قابل پیش رس شدن آنهاست بطوری که می توان شرایطی را برای پیاز فراهم کرد تا زودتر از موعد جوانه بزند و گل بدهد.

ابتدا لازم است پیازچه ای که از پیاز اصلی جدا شده است در یک گلدان جداگانه کاشته و به مدت شش تا هفت هفته گوشه باغچه یا باغ قرار داد تا استراحت کند. در این فاصله رطوبت مناسب را برای آن فراهم کنید تا جوانه بزند.

پس از آن، گلدان را به گلخانه برده و دمای گلخانه را در حدود ۱۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. اگر دمای اتاق نیز حدود ۱۰ درجه سانتی گراد باشد و رطوبت گلدان تأمین شود می توان آن را در اتاق نگهداری کرد.

پس از چند روز باید گلدان را نزدیک پنجره برد تا نور بیشتری به آن برسد. در عرض چند هفته شکوفه ها شروع به باز شدن می کنند، در این زمان است که باید گلدان را در محیط روشن، دور از نور مستقیم خورشید و حرارت بخاری و شوفاژ قرار داد و دمای مناسب یعنی ۱۶ تا ۲۱ درجه سانتی گراد را برای آن فراهم کرد. گلدان را هر چند روز یک مرتبه باید چرخانید تا نور به همه قسمت های گلدان برسد.

 

نحوه نگهداری گلهای پیازی

هر کدام از گل های پیازدار دوره استراحت معینی دارند. دوره استراحت این گیاهان از زمان زرد و پژمرده شدن برگ هایشان شروع می شود که در این زمان لازم است به تدریج آبیاری آنها را کم کرده و پس از خشک شدن کامل، به آن آب نداد.

در سال اول، پس از خشک شدن کامل برگ ها پیاز اصلی، دیگر مواد غذایی ندارد بنابراین احتیاج به یک دوره استراحت برای تولید پیازچه های فرعی دارد.

به این ترتیب بدون آن که آن را از خاک خارج کنند در محیط بیرون از خانه قرار داده و سطح خاک آن را با ماسه بپوشانند تا فضای داخل خاک کاملاً تاریک شود و پیاز جوانه نزند.

رطوبت لازم را نیز از باران دریافت خواهد کرد لذا نیاز به آبیاری ندارد. در مواقعی که محل نگه داری این دسته از گل ها، باغچه باشد باید پس از خشک شدن برگ ها، روی پیاز را به وسیله برگ های پوسیده باغچه یا ماسه پوشانده تا در مقابل سرما محافظت شوند.

دوره استراحت برخی پیازها مانند پیاز لاله متفاوت است. شرایط نگهداری پیاز لاله به این ترتیب است که پس از زرد و خشک شدن برگ ها، در اوایل مهرماه، پیازچه های آن را جدا کرده و در یک سبد بیرون از خانه قرار داده تا رطوبت آن تبخیر شود، سپس آن را در یک پاکت کاغذی قرار داده و در محیطی خشک که نور و رطوبت وجود نداشته باشد با درجه حرارت ۴ تا ۹ درجه سانتی گراد مانند زیرزمین نگهداری کنید.

تکثیر گیاهان پیازی

تکثیر گل های پیازی از طریق پیاز است بطوری که پس از گذشت دوره استراحت باید پیاز را از خاک درآورده و پیازچه های اطراف آن را جدا کرد. هر پیازچه را در یک گلدان جداگانه کاشته و روی آن را با ماسه بپوشانید تا محیط تاریکی برای آن فراهم شود و نزدیک فصل گل دهی آن به مکان پرنور و گرم منتقل کرد. سرما نقش مهمی بر رویش پیاز دارد بطوری که پیازها باید در دوره استراحت خود سرما ببینند تا گل بدهند در غیراین صورت سبز خواهند شد ولی گل نخواهند داد.

 

نظرات
    ارسال نظر